The world as seen through dreams
Dreams in the category Algemeen
August 22nd, 2008

Dromers gezocht voor televisie

Post by posted in Algemeen, Harry Bosma

Antwerpen

KRO tv-programma De Dromendokter zoekt mensen met bijzondere dromen. Heeft een droom uw leven bijzonder beinvloedt? Heeft u een voorspellende droom gehad of contact met het hiernamaals? Heeft u intense dromen of dromen in een intense periode van uw leven die u graag uitgelegd ziet? Of hoopt u onder begeleiding van een dromencoach problemen in uw leven op te lossen middels dromentherapie? Neem dan contact op met: joyce.donat apestaartje kro.nl of joyce.donat apestaartje icareproducties.nl

(Het programma wordt in principe in januari 2009 uitgezonden)

July 22nd, 2008

Vlaamse dromers gezocht

Post by posted in Algemeen, Harry Bosma

Antwerpen

Mark van Geel zoekt dromers in Vlaanderen - vooral rond Antwerpen:

Sedert een aantal jaren jaren ben ik intens met dromen bezig. Vermits in Belgie op dit gebied niet veel te vinden is probeer ik een soort van droombank op te richten zodat dromers hun dromen via dit kanaal kunnen uitwisselen. Bedoeling is te praten over je dromen en mekaar maybe 1 keer per maand te ontmoeten. Mijn grote droom is in Antwerpen een soort droomhuis of droominstituut op te richten.

Dus ... reageren maar ... schrijf me?

windvangeelmark apestaartje gmail.com

(Foto van Don McPhee)

Standbeekd in Italie

Met de nieuwe online vragenlijst willen we nagaan of jij je lucide dromen ook wel eens gebruikt hebt voor een bepaald doel, bijvoorbeeld het oplossen van nachtmerries, het leren van een sport, het oplossen van een probleem, etc. Als je je lucide droom voor iets anders hebt gebruikt: alle extra beschrijvingen worden zeer op prijs gesteld!

Naar de Klartraum site

April 23rd, 2005

Gokken met dromen

Post by posted in Algemeen, Harry Bosma

lottoballen

Ik droomde hierover vannacht. Ik had erover gelezen Anthony Shafton's boek Dream-Singers. Hij beschrijft hoe Afro-Amerikanen dromen gebruiken voor gokken met nummers. Al doen ze dat tegenwoordig iets minder dan vroeger. Wat ik vooral interessant vond, was dat het alleen werkt met dromen van anderen. Wat betekent dat gokken mensen motiveert tot het uitwisselen van dromen. Zelfs al zijn ze misschien niet zo geïnteresseerd in dromen op zich, het creeërt wel een omgeving waarin over dromen wordt gepraat.

Ik hoorde dat Italianen hetzelfde doen. Ik heb wat rondgevraagd, maar de weinige Italianen die ik ken konden me niets vertellen. Hebben Italianen ook dromen van anderen nodig? En, als Afro-Amerikanen en Italianen dromen gebruiken voor het gokken, zouden er dan nog meer mensen dit doen?

April 18th, 2005

Het Kilodroom project

rhino in a box

Juhani Kääriäinen, een Fin die in Zweden woont, heeft 1000 van zijn dromen geïndexeerd. Hij wacht erop dat zijn droombeelden in de dagelijkse realiteit opduiken, en sommige doen dat inderdaad.

Lees meer over het Kilodroom project...

March 10th, 2005

Droomfragmenten

Post by posted in Algemeen, Christoph Gassmann

bubble chamber

Volgens recent onderzoek zijn de meeste dromen tamelijk consistente verhalen met een begin en een eind. Dat zal sommige mensen verrassen, omdat vaak wordt gedacht dat dromen vol abrupte veranderingen zitten. Dat kan inderdaad wel eens voorkomen, maar zelfs in dat geval kan een onderliggend thema de verschillende fragmenten met elkaar verbinden. Christoph Gassmann vertelt meer.

December 6th, 2004

Deuren van hoorn en ivoor

Post by posted in Algemeen, Christoph Gassmann

The gates of horn and ivory

Er bestaat een oud onderscheid tussen dromen die hetzij via de deur van hoorn of de deur van ivoor komen. Toch zijn er moderne bronnen die ons uitleggen dat voor dromers met name de deur van hoorn nog steeds ban belang is. We laten het aan jouw over om te beslissen of dat inderdaad zo is. Christoph Gassmann vertelt meer.

Volledige tekst in Duits, vertaling wordt overwogen...

November 22nd, 2004

Antroposofie en de droom

Post by posted in Algemeen, Christoph Gassmann

Goetheanum

De nalatenschap van Edgar Cayce hielp ooit dromers in Amerika bij elkaar te brengen. Europa heeft ook zulke opvallende persoonlijkheden gekend. Rudolf Steiner was een van hen. Zijn invloed is terug te vinden in speciale scholen, landbouw, alternatieve gezondheid, kunst, en zelfs in bankieren. Dat alles is echter alleen de uiterlijke kant van de antroposofie. Christoph Gassmann beschrijft hoe Rudolf Steiner het fenomeen dromen begreep, en acht het belangrijk dat zijn begrip van dromen wordt besproken zowel binnen als buiten de antroposofie, om als stimulans te worden gebruikt.

Lees meer…

September 27th, 2004

Eerste bericht

Post by posted in Algemeen, Harry Bosma

Harry Bosma

Hallo,

Graag wil ik me even voorstellen. Ik ben Harry Bosma, en woon in Nederland.

Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in dromen, computers en politiek. Vlak nadat er een internetprovider in onze regio kwam, ben ik begonnen met mijn eerste website over dromen. Links naar deze websites vind je elders op deze pagina.

Wordt vervolgd...