The world as seen through dreams
Dreams in the category Lucide dromen

Clare Johnson

Clare Johnson is een doctoraal onderzoeker bij de Universiteit van Leeds, Engeland. Ze onderzoekt de rol van lucide dromen bij het hele proces van het schrijven van een novelle. Ze vertelt iets meer over haar onderzoek, en hoopt dat sommige van jullie haar kunnen helpen.

Vertaling volgt...

November 27th, 2004

Lucide droom en sport

Post by posted in Daniel Erlacher, Lucide dromen

Goetheanum

Daniel Erlacher werkt sinds 2001 aan zijn promotie aan de Universiteit van Heidelberg in Duitsland. Zijn onderzoek richt zich op de beheersing en het leren van motorische vaardigheden. Hij in speciaal geinteresseerd in de effecten van training tijdens lucide dromen. De belangrijkste vraag: als lucid dromers in hun lucide dromen een sportvaardigheid trainen (bijvoorbeeld skateboarden, of het berijden van een unicycle), verbetert daarmee de vaardigheid in de waakstaat? Met recent onderzoek heeft Erlacher eerste aanwijzingen voor deze hypothese gevonden.

Vertaling volgt…

October 12th, 2004

Lucide Droom Uitdaging

dream lotus

Helaas weer in het Engels, maar er is een interessante uitdaging aan bewuste dromers in het laatste nummer van de Lucid Dream Exchange. De opdracht is om te dromen van je ideale zelf in een parallel universum.

Kun je een beetje Engels lezen, dan moet je dit magazine zeker een kans geven. Je moet wel even je emailadres opgeven, maar dat is het zeker waard. Download je eigen kopie voor details, en ik wens je veel plezier met de uitdaging!

October 7th, 2004

Slapend of niet slapend?

Post by posted in Harry Bosma, Lucide dromen

sleepy dragon

Dit gaat misschien ver voorbij gaat aan wat veel mensen verwachten te lezen over dromen, maar het is een vraag die me de laatste tijd bezig houdt: Hoe weet je of je nog steeds slaapt als je weer bij bewustzijn komt?

Lees meer…

October 1st, 2004

Meer bewustzijn

Christoph Gassmann

Christoph Gassmann, auteur van “Träume erinnern und deuten”, stelt zich voor in zijn blog en beschrijft welke betekenis dromen in zijn leven hebben. Hij waarschuwt voor het populaire gebruik van droomsymboolboeken, die dromers amper verder helpen, en roept op tot meer bewustzijn en meer zelfstandigheid in de omgang met dromen.

Hij schrijft: “Als men de droom als een wereld begrijpt, worden nieuwe manieren van kijken mogelijk. Hoe is deze wereld gemaakt? Hoe werkt het? Welke (natuur)wetten zijn hier van kracht? Wie creeert deze droomwereld. Hebben de inwoners van de droomwereld hun eigen bewustzijn? Welke rol speelt het droom-ik?“

Lees meer…