soapbox

Dromen gaan vaak over zaken die belangrijk zijn in je leven. Denk aan drijfveren, interesses, talenten, maar ook actuele uitdagingen of onverwerkte problemen. Mensen die elkaar regelmatig hun dromen vertellen, laten daarmee veel van zichzelf zien. Dat gebeurt zonder valse sentimenten, intellectuele pretenties of andere rookgordijnen, dus het blijft echt. Volgens mij is dat bijzonder.

In sociale zin is er nog relatief weinig ervaring met droomgroepen. Maar ik vermoed dat dromen een goed middel zijn om conflicten op te lossen, omdat het erg snel duidelijk kan maken waar het echt om gaat, op een manier waarbij voor alle partijen duidelijk wordt wat er echt aan de hand is. Verder zijn dromen ook erg goed voor creatieve inspiratie, dus wellicht zijn er ook luchtiger sociale toepassingen mogelijk.

Het plaatje komt van de Glasson Murray Group.