lottoballen

Ik droomde hierover vannacht. Ik had erover gelezen Anthony Shafton's boek Dream-Singers. Hij beschrijft hoe Afro-Amerikanen dromen gebruiken voor gokken met nummers. Al doen ze dat tegenwoordig iets minder dan vroeger. Wat ik vooral interessant vond, was dat het alleen werkt met dromen van anderen. Wat betekent dat gokken mensen motiveert tot het uitwisselen van dromen. Zelfs al zijn ze misschien niet zo geïnteresseerd in dromen op zich, het creeërt wel een omgeving waarin over dromen wordt gepraat.

Ik hoorde dat Italianen hetzelfde doen. Ik heb wat rondgevraagd, maar de weinige Italianen die ik ken konden me niets vertellen. Hebben Italianen ook dromen van anderen nodig? En, als Afro-Amerikanen en Italianen dromen gebruiken voor het gokken, zouden er dan nog meer mensen dit doen?